හැමදාමත්
එකම දේ කන්න බැහැ කියලා කෑම ප්රතික්ෂේප කරන පොඩිත්තන්ට විතරක් නෙවෙයි
වැඩිහිටියන්ටත් හරි අපූරු පෝෂණ ගුණයෙන් පිරුණු උදෑසන ආහාරයකි මේ.
අවශ්ය ද්රව්ය
හොඳට පැසුණු පුංචි දෙල්ගෙඩියක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 150 ක්
පොල් බෑයක පොල්
රතුලුනු ගෙඩි 10 ක් පමණ
අමුමිරිස් කරල් 06 ක් පමණ
කරපිංචා දලු ටිකක්
ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
දෙල් ගෙඩිය පොත්ත සහ වහල්ල ශුද්ධකර සෝදා කැබලිවලට කපා ලුණු ස්වල්පයක් මිශ්රකර තම්බාගන්න. රතුලූනු, අමුමිරිස්, කරපිංචා හීනියට ලියාගන්න. පොල් බෑයත් හීනියටම ගාගන්න. ඉන්පසුව තම්බා ගත් දෙල් ටික හොඳින් පොඩිකරන්න. එයට පාන් පිටි, ගාගත් පොල් සහ ලියාගත් අනෙක් අමුද්රව්ය ටික ද දමා හොඳට අනාගන්න. තෙත ගතිය මදි නම් උණුවතුර ටිකක් එක්කර අනාගන්න. එයටම ලුණු දියර ස්වල්පයකුත් එක්කරගන්න. දැන් මේවා ගුලි සාදා කෙසෙල් කොළයක තුනිකර, රොටි සාදාගන්න. අනතුරුව තැටියක දෙපැත්ත දමා රන්වන් පැහැයට පුලුස්සා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය
හොඳට පැසුණු පුංචි දෙල්ගෙඩියක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 150 ක්
පොල් බෑයක පොල්
රතුලුනු ගෙඩි 10 ක් පමණ
අමුමිරිස් කරල් 06 ක් පමණ
කරපිංචා දලු ටිකක්
ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
දෙල් ගෙඩිය පොත්ත සහ වහල්ල ශුද්ධකර සෝදා කැබලිවලට කපා ලුණු ස්වල්පයක් මිශ්රකර තම්බාගන්න. රතුලූනු, අමුමිරිස්, කරපිංචා හීනියට ලියාගන්න. පොල් බෑයත් හීනියටම ගාගන්න. ඉන්පසුව තම්බා ගත් දෙල් ටික හොඳින් පොඩිකරන්න. එයට පාන් පිටි, ගාගත් පොල් සහ ලියාගත් අනෙක් අමුද්රව්ය ටික ද දමා හොඳට අනාගන්න. තෙත ගතිය මදි නම් උණුවතුර ටිකක් එක්කර අනාගන්න. එයටම ලුණු දියර ස්වල්පයකුත් එක්කරගන්න. දැන් මේවා ගුලි සාදා කෙසෙල් කොළයක තුනිකර, රොටි සාදාගන්න. අනතුරුව තැටියක දෙපැත්ත දමා රන්වන් පැහැයට පුලුස්සා ගන්න.
දෙල් රොටි
Reviewed by CHAA MEDIA
on
January 15, 2019
Rating:
No comments: